Bog & idé

Interview med Anette Harbech Olesen

af marketingkonsulent Julie Danielsen

Sundhed i balance

Kan man spise, sove og tænke sig sund? ”Mad, mening & magiske øjeblikke” er en ny bog, skrevet af Anette Harbech Olesen. Den giver dig svar, viden og redskaber til et sundere liv.

Anette Harbech Olesens nye bog er meget mere end en kogebog. Den afslører en række velbevarede hemmeligheder, præsenterer nye vinkler og veje, hvor individualitet, livsglæde, mening og naturligt velvære bringes i fokus. Omdrejningspunktet er god mad, gode venskaber, aktivitet og søvn, der alle er afgørende brikker i bestræbelserne på at
opnå en så god livskvalitet og livslængde som muligt.

”Bogen har været længe undervejs, da jeg i flere år har haft et ønske om at skrive en slags livsbog, der skulle omhandle alle de aspekter, der ligger til grund for vores indre sundhed og balance. Bogen skulle også være smuk og indbydende, og selve arbejdet med at skrive den har taget lidt over et år. Jeg er selv meget glad for resultatet, hvor et af målene også har været, at bogen helst skal appellere bredt og være svær at lægge fra sig igen, når man først sidder med den”, forklarer Anette.

Skab balance
Der er meget, vi selv kan gøre for at få skabt et solidt fundament for indre sundhed og balance. Forskning har blandt andet påvist, at også vores tanker, overbevisninger og følelsen af mening kan have betydning for vores sundhedstilstand og livslængde.

Mad, mening & magiske øjeblikke” præsenterer dig for Taburet Teknikken, der er en enkel og visuel model til optimering af indre sundhed og balance. Det handler om velunderbyggede redskaber til optimering af en række sundhedsfremmende parametre som eksempelvis god mad, daglig bevægelse, nattesøvn og sunde tanker. I kombination med en grundlæggende fornuftig livsstil, vil Taburet Teknikken kunne hjælpe netop dig til et sundere liv.

Lev som den du er
Vi er vidt forskellige, og derfor findes der heller ikke en kur, diæt eller facitliste, der passer til os alle. Vi må hver især gå vejen og finde ud af, hvilke former for bevægelse og mad, som netop vores kroppe trives bedst på. Fælles for os alle er dog, at kroppen har behov for bevægelse og både protein, fedt og kulhydrater for at fungere optimalt. Det kan derfor anbefales at udvælge sig de former og kvaliteter og sammensætte dem efter, hvad vi hver især trives med og bedst kan lide.

Sundhed og balance forbinder mange af os blandt andet med sund mad.
”Et af målene har også været at bogens opskrifter skulle være indbydende og lette at gå til. Det synes jeg er lykkes overmåde godt, og følges bogens anvisninger, så vil det gøre den daglige madlavning lettere. Retterne smager også godt og er samtidig sunde. De er også velegnede til såvel glutenallergikere som vegetarer, da der ved mange af opskrifterne er angivet alternative ingrediensmuligheder”, forklarer Anette.

Det er således muligt at tilberede måltider fra bunden af gode, økologiske råvarer. Kombiner også gerne farverige grønsager med gode proteiner og sunde fedtstoffer til hvert eneste måltid. Kombinationen tilfredsstiller nemlig såvel smagsløg som blodsukkerbalance og mæthedshormoner.

Der er adskillige fordele ved at sammensætte måltiderne, så de indeholder såvel sunde fedtstoffer som gode proteiner og grønne kulhydrater. Kombinationen af alle tre næringsstofgrupper til hvert af dagens tre måltider øger følelsen af mæthed, men nok så væsentligt, så har en sådan kombination også en blodsukkerstabiliserende virkning. Det og meget mere kan du læse mere om i bogen.

Magiske øjeblikke
”Forestil dig et veldækket bord med mennesker omkring, som du holder af. På bordet står der skåle med sprøde salater i sprudlende farver, grillede rodfrugter, dristige dips, nybagt brød og grillet lam. Selskabet er hyggeligt, og maden god. Det er vanskeligt ikke at komme til at smile ved tanken om en sådan sammenkomst, og det er ofte sådanne stunder, som vi husker og forbinder med lykke, hygge og magiske øjeblikke” fortæller Anette.
Det, at indtage skønne, enkle og nærende måltider i selskab med andre mennesker, kan have overraskende mange sundhedsmæssige gevinster. Samværet omkring bordet, snakken, hyggen og den gode stemning øger også vores generelle velbefindende. Det er ofte omkring spisebordet, at vi deler vores tanker, historier og oplevelser med vores kære, og på den måde optimeres ikke blot oplevelsen af måltidet men også vores generelle livskvalitet.
Det gør noget uendeligt positivt ved os, både det at spise sammen med andre, men også at tilbringe hyggelige timer i andre menneskers selskab. Vi kan på denne måde kombinere flere af de allermest sundhedsfremmende parametre, nemlig god mad, hyggeligt samvær, glæde og latter. Sådanne oplevelser er sunde og gør os til gladere og mere positive mennesker.

Opskriften på det gode liv
At have det godt er ikke en tilstand, der bare opstår af sig selv. Det kræver vilje og indsats. Prioritering af god mad, samvær og glæde er afgørende for at kunne få skabt et solidt fundament.Du kan hente inspiration til et sådanne magiske øjeblikke og måltider i bogen ”Mad, mening og magiske øjeblikke”. Her vil du finde inspiration til balancerende tiltag, viden om gode tanker og god nattesøvn samt masser af opskrifter på velsmagende og sund mad, der ovenikøbet er rimelig let at tilberede. I alle opskrifter indgår der gode råvarer, måltiderne er velkomponerede og du har derfor alle forudsætninger for at skabe såvel god mad som mening og magiske øjeblikke.

Det viser sig, at det selv at handle, at sætte sig bag rattet i sit eget liv, kan have stor positiv og sundhedsmæssig betydning, men en sådan aktiv indsats kræver viden og vilje. Den bog jeg her har skrevet tilbyder en flig af den fornødne viden, men forhåbentlig masser af inspiration til at samles om dejlige måltider, skabe glæde og magiske øjeblikke. Det er der både sundhed og livskvalitet i. Rigtig god læselyst”, slutter Anette.

Køb nu249,95Indbundet

Spis, sov og tænk dig sund

Kogebogen Mad, mening og magiske øjeblikke