Julehistorier og juleeventyr
Tændstikkerne
En gribende historie om at finde lyset i det dybeste mørke. Juleeventyret giver mindelser om både H.C. Andersens og Charles Dickens juleeventyr.
Åben en låge hver dag i december
Harry Potter - Jul på Hogwarts
En overdådig billedbog fuld af magisk julestemning, hvor selv de mindste kan være med. Her får du historien om Harry Potters første jul på Hogwarts - og hans første rigtig gode jul nogensinde!
Julehistorier fortalt for de mindste
Julehistorier for børn
Nissehistorier for børn
Slut put godnat - Julehistorier
En bog med søde, korte historier – til når man skal nå den allersidste, inden det er slut put godnat. I denne højtlæsningsbog får du ni små julehistorier.
Julehistorier for teenagere
24 dage med rim i december
Knud Romer har skrevet en kærlighedserklæring til julen, og bogen er samtidigt et pragtværk i egen ret af kunstneren Karin Rytter. Hver kalenderdag får sit rim, der smelter på tungen som ... rim; iskrystaller.
Gode julehistorier for voksne
Julehistorier for voksne
De klassiske julehistorier
Mere inspiration til julehyggen
Julehistorier og juleeventyr
Gode julehistorier hører julen til. Det er en tid hvor vi sætter tempoet lidt ned og værner mere om det nære og hyggelige. Et godt juleeventyr kan være med til at samle familien og gøre det hele lidt hyggeligere for de små, mens vi venter i december.
Her på siden finder du alle vores hyggelige juleeventyr og julehistorier for børn og voksne. Der findes et væld af forskellige gode juleeventyr, som børn i alle aldre elsker at høre. Når du tager dig tid til at fortælle julehistorier til børn, kan du være sikker på, at den helt specielle julestemning indfinder sig. Julehistorier og juleeventyr er en stensikker vej til hyggelig julestemning og vinterhygge med familien.
Gå på opdagelse her på siden, hvor du finder et stort udvalg af gode jueleventyr for både børn og voksne.
Klassiske juleeventyr for børn
Der er gennem tiden skrevet utallige juleeventyr og julehistorier til børn og voksne.
H.C. Andersen er en af de forfattere, som har skrevet flest juleeventyr. Vi kender alle fortællingerne om Grantræet, Snemanden og Pigen med svovlstikkerne. Disse er magiske og bevægende eventyr om julen, som
kan genfortælles hvert eneste år. De er tidløse klassikere, som altid har noget at fortælle os om os selv og vores verden.
Et juleeventyr af Charles Dickens er et eksempel på en anden udødelig klassiker af julehistorier. Moralen i Dickens historie om den gnavne og ubehøvlede børsmægler, Ebenezer Scrooge, er eviggyldig: Penge er ikke alt - og den, der giver glæde, skal høste endnu større glæde selv.
Der findes også mange mindre kendte forfattere, som har skrevet gode juleeventyr og julehistorier, som du får svært ved at lægge fra dig. Så hvis du har brug for lidt inspiration til fornyelse på boghylden med juleeventyr, skal du gå på opdagelse her på siden. Her giver vi dig nemlig overblikket over alle de fortryllende juleeventyr, du kan vælge imellem. Læs dem højt for børnene eller lad dem læse juleeventyrene selv. Her er mange forskellige fortællinger fra både gamle dage og moderne tider i julen.
Hvilke bøger skal være dine børns favorit i år?
Læs højt af julehistorier til børn
En julefortælling hører sig til, når det er december. Her kan I hygge lidt ekstra derhjemme med tæpper, æbleskiver, varm kakao og gløgg. Sammen kan I tage den med ro og lægge julestressen på hylden, værne om jeres familie og bruge tiden på det, der virkelig betyder noget i livet.
Julen er børnenes fest, og der ligger utallige timers decemberglæde forude, hvor du sammen med børnene kan læse de hyggelige juleeventyr og julehistorier. Måske har børnene allerede en yndlingsfortælling
fra tidligere år, som du med sikkerhed skal læse højt. Måske vil du gerne overraske dem med et nyt juleeventyr i år?
At læse højt for hinanden er en tryg ramme for læring, og derfor er højtlæsning et kendt fænomen både i indskolingen og i hjemmet. Også i kirken kender vi til højtlæsning, hvor præsten læser op af evangelierne hver søndag og selvfølgelig også i sin årlige juleprædiken.
Højtlæsning kan noget unikt, og mange forbinder højtlæsning med julen og i det hele taget med at være barn. Det kan danne rammen om mange snakke med børnene, hvor forskellige temaer kan blive vendt. Hvor bor julemanden, og hvordan når han rundt til alle børn juleaften? Børns fantasi er fantastisk, og hvis du lytter, har de mange vidunderlige forklaringer på, hvorfor verden drejer, som den gør. Sæt den ekstra tid af til at julehygge, læs højt for dine børn og lyt på deres skønne og umiddelbare refleksioner.
Det er selvfølgelig ikke kun til jul, at højtlæsning er hyggeligt og lærerigt. Højtlæsning er en skøn aktivitet hele året rundt, og hos os finder du naturligvis bøger til alle, uanset om du er på jagt efter børnebøger eller ungdomsbøger. Det kan også være, du selv skal forkæles med en god krimi, biografi eller bøger fra skønlitteraturen.
Gode nissehistorier for de mindste
I juletiden kommer nisserne frem overalt. I skolen, på arbejdspladsen og derhjemme titter nisserne frem – både de søde nisser og de frække drillenisser, der er ude på en masse gak og løjer. Du kan læse nissehistorier for børnene, det vil de synes mægtig godt om.
Læs højt af de skønne historier om nisser lige fra 1. december, imens du har skønne julekager snurrende i ovnen, og børnene klipper og klistrer årets julepynt. Nissehistorier er enormt hyggelige, og børnene
lever sig ind i eventyrene om de små mænd og koner, som bor under jorden eller oppe på loftet eller i den nordligste og koldeste del af verden, hvor sneen har bredt sit hvide tæppe ud året rundt.
Vi har samlet alle vores historier om nisser her på siden. Find de klassiske nissehistorier fordelt på 24 dage og find helt nye nissehistorier skrevet i moderne sprog.
Historien om julemanden
Historien om julemanden på Grønland er en sand klassiker. Den gode gamle fortælling stammer helt tilbage fra 300-tallet, hvor den godhjertede biskop Nikolas kravlede ned i skorstene for at give gaver til de små artige børn. Denne idé tog amerikanerne til sig og opkaldte ham Santa Claus, hvilket stammer fra et digt, som den amerikanske professor Clement Clarke Moore skrev til sine børn tilbage i år 1822.
Juledigtet handlede om julenatten den 25. december, hvor han hørte underlige lyde oppe på taget og opdagede, at det var en lille tyk mand, som ankom i en slæde, trukket af otte rensdyr. Han hoppede ned i skorstenen med en sæk fuld af julegaver, og når han lo, rystede hans mave. Professoren kaldte digtet for Santa Claus’ besøg.
Historien om julemanden er noget, som hører julen til, og det tænder julelys i børnenes øjne, når snakken falder på manden med det lange hvide skæg og det røde tøj.