Hand lettering
Lær teknikken og lav selv de fineste håndskrevne kort
Tænk, hvis du kunne kreere dine egne julekort og fødselsdagskort skrevet fint med kalligrafiske skrifttyper, pyntet med smukke illustrationer og motiver som blomster, hjerter og mønstre. Tænk, hvis du kunne lave dine egne menukort, der passer sammen med dine bordkort, hvor der igen er en rød tråd til de invitationer, der er sendt ud til nære og kære. Tænk, hvis du kunne lave en personlig scrapbog, hvor alle kan se, at du har lagt tid og kærlighed i tekst og illustrationer. Der findes nemlig så uendelige mange muligheder at udtrykke sig på. Hand lettering er håndtegnede og smukt dekorerede ord og statements. Leg med bogstaverne og lav små typografiske kunstværker. Du behøver bare tre typer penne for at komme i gang, og dem kan du finde her.
Hand lettering - kom godt i gang
I denne digitale tidsalder, hvor alt bliver lavet elektronisk, glemmer vi et gammelt håndværk, nemlig skrift lavet i hånden. Men hvordan kommer du i gang? Hvad skal du bruge for at lære denne kunstform, og hvor skal du egentlig starte? Dette og meget mere, er nu muligt at læse mere om i to nye bøger om hand lettering.
Begge Hand lettering bøger er udgivet af Forlaget Unicorn, som giver dig mulighed for at komme på et tegnekursus, når du har tid og lyst til at komme i det kreative hjørne. At lære at skrive med en pæn håndskrift, skråskrift og med kalligrafiske bogstaver bliver nu en leg med vejledning fra bøgernes forfatter.
Handlettering øvehæfte. Bogen viser trin for trin, hvordan hand lettering skal bygges op. Jo mere der øves på de forskellige skrifttyper og motiver, jo bedre bliver du til at vælge hvilken én skrifttype, der passer bedst til lige netop det budskab, du gerne vil afsende.
Handlettering, 1000 dekorative ideer. Bogen er en inspirationskilde og et opslagsværk til at give dine hand lettering endnu mere karakter og personlighed.
Hand lettering
Hand lettering bøger
Hand lettering - det skal du bruge
Om den kreative forfatter
Bogens forfatter hedder Annika Sauerborn, og kommer fra Tyskland. Annika Sauerborn er uddannet inden for kommunikationsdesign og har altid haft en interesse i illustrationer, som i dag bliver brugt i tegneserier, aviser, skolebøger postkort, spil, magasiner og meget andet. Igennem hendes interesse for illustrationer, har hun fået øjnene op for handlettering og dette er blevet en stor passion for hende. I bøgerne finder du en indholdsliste over, hvilke grundmaterialer du skal bruge for at komme i gang. Udover grundmaterialerne, som er lineal, blyant, viskelæder og skitsepapir, så er det også vigtigt, at man har gode kvalitetstusser, der formår at få de smukke bogstaver frem på papiret, som de skal.
Hand lettering med Faber-Castell
Faber-Castell mange varianter indenfor hand lettering, som kan gøre et tegnekursus nemmere. Faber-Castell er et kvalitetsbevidst mærke, som er oplagt til netop denne kreative proces.
Af varianter findes der:
- Faber-Castells sæt med 8 penne: 1 blyant med tilhørende blyantspidser, 7 tusser i forskellige grålige farver.
- Faber-Castells sæt med 6 tusser i forskellige pastelfarver.
- Faber-Castells sæt med 6 forskellige tusser i de grønlige farver.
- Faber-Castell sæt med 4 tusser i metalliske farver.
- Faber-Castells sæt med 4 forskellige farver: 1 rød samt 3 sorte i forskellige tykkelser.
Du vil møde ordene: PITT Artist, ECCO Pigment, Marker og fyldepen. Disse tusser har forskellige egenskaber og har hver deres funktion. Dette er også uddybet i bøgerne. Nu har du de vigtigste redskaber for at kunne starte op på dit tegnekursus og så er det bare med at komme i gang. Kalligrafi fungerer ikke kun på papir, men kan også bruges på glas, træ, porcelæn, T-shirts osv. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dine hand lettering designs.