Kagetid
Kagetid
Liv Martine er vinder af Den Store Bagedyst, opskriftsudvikler og influencer. Simone Thorup Eriksen er illustrator og forfatter. Mads Niemann er kok og madentusiast. Sammen har de Kagetid hvor de siden 2018 har skabt det lyseblå univers på Instagram, som er fyldt med kage, hverdagsmad og krea. Trioen har udviklet deres egen populære køkkenserie med udstyr til både det søde og salte køkken, som sælges i deres webshop Livogsimone.dk. Derudover har de udgivet over 30 bøger heraf flere bestsellere.
Julens opskrifter
Smagen af jul. Tag nissehuen på, for nu kører julebag-karavanen. Denne bog hylder og elsker julens bagværk. For Liv og Simone skal julen nemlig bages og smages.
100-serien
Retter i bradepande
Må god mad være let at lave? Kagetid inspirerer endnu en gang til, at nem mad slet ikke behøver at være et kompromis. I denne bog har de udviklet 40 skønne opskrifter, som alle er lavet i bradepanden.
Populære bøger fra kagetidspigerne
Brød
Bogen er opbygget som et opslagsværk med brødets A-Å, hvor du nemt og hurtigt kan slå op og fnde fakta, forklaringer og masser af step-by-step guides om mel- og korntyper, surdej, gærdej og wienerdej.
Opskrift på fastelavnsboller
Der er der flere grundopskrifter, som ikke bare giver dig hemmeligheden bag det perfekte brød, men som også giver dig mulighed for, at sammensætte dit eget. Til sidst får du også Mads, Liv og Simones signatur brødopskrifter på alt lige fra grydebrød til pistaciesnurrer.
Du kan bl.a. finde opskriften på de lækre Fastelavnsboller her
Byg din egen...
Chokolade
Liv og Simone gør med denne bog op med, at fyldte chokolader kun er for de meget øvede og teknisk dygtige. Alle kan være med - og uanset din erfaring lover de dig små elegante og imponerende mesterværker med det perfekte chokoladeknæk og fløjsblødt fyld, når du har knækket (chokolade)koden.
Opskrift på fyldt chokolade
Step-by-step bliver du med tekst og billeder guidet igennem chokoladetemperering, hvordan du støber og lukker dine chokoladeskaller og dekorationsteknikker. Du får grundopskrifter på fyld, så du selv kan sammensætte dine egne kreationer, og til sidst får du 34 udvalgte opskrifter på Liv og Simones yndlings chokolader med deres favorit smage og dekoration.
Bogen er hele vejen igennem delt i op simpel og advanceret, som giver dig mulighed for at vælge sværhedesgrad, sætte dit eget præg på kryds og tværs, men også at udvikle dine skills. De tør nemlig godt love, at du bliver grebet af det.
Alle de populære bøger fra Kagetidspigerne
Byg din egen burger
Byg din egen burger
Sæt opskrifterne sammen, så de passer dine smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Byg en traditionel burger med en klassisk burgerbolle eller gå på opdagelse med helt nye og anderledes smagssammensætninger.
Byg Burgere
Den saftige bøfsandwich i briochebolle med sovs og ristede løg, laves med friteret bøf. Opskriften findes på side 28 i bogen "Byg din egen burger".
Når du bruger foldebogen og bygger dine egne burgere, skal du læse opskriften oppefra og ned. Du begynder med at bage dine burgerboller, herefter laver du fyldet og til sidst gør du dit protein klar. Nu skal din burger samles. Protein lægges på bunden, herefter fyld, mayonnaise eller dressing og til sidst placeres toppen af bollen. Stik eventuelt et lille træspyd igennem din burger og pynt med en tomat eller lignende på toppen.
Du får 4-6 burgere ud af opskrifterne i bogen.
Byg din egen flødebolle
Byg din egen flødebolle
Du har mulighed for at lave din helt egen favorit flødebolle med luftigt flødebolleskum og nye, anderledes smage, chokoladeovertræk med spændende farver og nytænkende pynt.
Byg Flødeboller
Den lyserøde flødebolle er pyntet med stedmoderblomst på toppen. Chokoladeskallen er lavet af hvid chokolade farvet med lyserød pulverfarve. Skummet har smag af kirsebær fra kirsebærlikør. Bunden er en mazarinbund med marcipan. Flødebollen findes på side 11 i bogen "Byg din egen flødebolle".
Når du bygger flødeboller, skal du starte nedefra og bygge flødebollen op. Du starter med at lave dine bunde. Derefter skal du lave skum og til sidst dit chokoladeovertræk. Til opskrifterne i bogen skal du anvende en 4 cm udstikker, en sprøjtepose og en tyl i str. 18-20 mm samt et madtermometer.
Opskrifterne i bogen giver 15-19 flødeboller.
Byg din egen lagkage
Byg din egen lagkage
Sæt opskrifterne sammen, så de passer dine smagsløg. Vælg mellem gode gamle og nye klassikere. Byg en lagkage fra bund til top og gå på opdagelse med helt nyt og anderledes fyld.
Byg Lagkager
Den smukke lagkage i rød/hvide farver har en bund af kammerjunkere og fyld af koldskål med friske jordbær. På toppen er den pyntet med jordbærgelé. Opskriften findes på side 25 i "Byg din egen lagkage"
Lagkager bygges nedefra og op. Først bager du dine bunde, så laver du fyldet og til sidst din topping. Til alle opskrifterne i bogen skal du bruge en springfrom dm 20-22 cm samt kageplast. Du skal klippe et stykke kageplast , der kan nå hele vejen rundt i formen, så fyldet ikke flyder ud. Nogle opskrifter kræver husblads, madtermometer, sprøjtepose og en tyl. Det tager som udgangspunkt et par timer, fra du har bygget din lagkage til den er klar til servering.
Lagkagerne er til 10-12 personer.
Bestsellere kogebøger