Få en sundere livsstil med "Mad til glade tarme"
Mad til glade tarme: bedre bakteriebalance på 4 dage – Opskrifter med præbiotika
Bogen handler om en sund og glad bakteriebalance i tarmene. Den starter ud med at fortælle, hvad der er godt og hvad der er skidt for ens fordøjelse, samt generelt ens sundhed og hvad man helst skal undgå. Det er ikke endnu en bog med en ny slankekur eller en ny diæt man skal følge, men derimod hvilke råvarer der er gode for maven, immunforsvaret og kroppen generelt. I bogen finder man “10 ting du skal vide om tarmbakterier” samt “10 uvurderlige gevinster ved pærbiotika”. MAD TIL GLADE TARME er skrevet af Søren Lange, der er ernæringsrådgiver og kok, og Mette Bender der er videnskabsjournalist med fokus på præbiotika. Præbiotika er fibre og bogen giver gode beskrivelser og forslag til de gode råvarer som man skal indtage. Det er en nem og overskuelig guide med 42 opskrifter på retter med masser af præbiotika samt en liste over de 20 råvarer, der indeholder mest præbiotika . Fx. mælkebøtte eller hvidløg, hvor man læser om de gode egenskaber. Præbiotika råvarerne skulle hjælpe med at at få et effektivt immunforsvar, værne mod diabetes og gigt, god tarmflora, væk med inflammation, væk med uro og stress, få en klarere hjerne og meget meget mere!
Man bliver også introduceret til en på 4-dags kur, hvor man skal sørge for at få 15-20 g præbiotika fordelt over tre måltider med forslag og opskrifter til hvad man kan spise. MAD TIL GLADE TARME er for at få en sundere bakteriebalance, og det er dette som den korte kur skal hjælpe med. Det er en slags “udrensningskur”, da den blot genstarter ens bakterielle balance, så de sundhedsskadelige bakterier dæmper sig og finder deres rette funktion. Kuren skulle forbedre ens energi, give en bedre fordøjelse og give et bedre immunforsvar.
Forlagsbeskrivelse:
En nem og overskuelig guide til en bedre bakteriebalance i tarmene. Du får over 40 opskrifter på dejlig mad, der indeholder masser af præbiotika og en lynkur, som på bare fire dage forbedrer din tarmflora markant. En god bakteriebalance er nemlig uhyr vigtig for dit helbred. Den har betydning for humør, immunforsvar, forbrænding og vægttab. Og du fremmer en god god bakteriekultur ved at spise mad, der indeholder store mængder præbiotika. Præbiotika er en slags fibre, der findes i bestemte madvarer. I denne bog kan du læse meget mere om både præbiotika, bakteriebalance og råvarer, som er rige på præbiotika. Søren Lange er ernæringsrådgiver og Mette Bender er videnskabsjournalist.